Já, rytíř - Niedl, František, 1949- (Moba, 2020)
Další část ze série románů z rozsáhlého historického cyklu o rytířích z Vřesova, které se odehrávají v bouřlivé době za panování českého krále Jana Lucemburského. Wolfram Katzinger z Olšové se usadil na králem zastaveném hradě Ojvíně a doufá, že toto sídlo bude dostatečnou ochranou pro jeho rodinu, neboť jako johanitský rytíř a králův nepostradatelný služebník bude muset hrad často opouštět. Beneš z Vřesova se vrací na svůj dobudovaný hrad na pomezí s Bavorskem. Také on doufá, že mu osud dopřeje klidu, aby se mohl těšit z chvil prožitých po boku své krásné ženy Gabriely, někdejší dvorní dámy Violy Těšínské, manželky Petra z Rožmberka. Nastává poslední období střetů. Král Jan nechává království českým pánům, kteří mu pobyt v něm dostatečně otrávili. Neutíká však, jen dává přednost evropské politice... Nakladatelská anotace.