Dáma Měsíčního svitu - Schröder, Rainer M., 1951- (Ikar, 2019)
Aby unikla chudobě, začne mladá žena v době prohibice na rodinné farmě pálit brandy. Příběh o touze po lepším životě, lásce a smrtelné nenávisti. Mallory Kendricková sní americký sen o lepším životě, avšak na své malé rodinné farmě ve Virginii se musí uskromnit, jak to jen jde. Píšou se dvacátá léta, doba prohibice, když v sobě Mallory objeví nebezpečný talent. Pro vynikající pálenku, kterou sama vyrábí, se jí brzy začne říkat „Dáma Měsíčního svitu“. Dostává se stále více do vleku třpytivého polosvěta a z mladé nebojácné paličky černého alkoholu se stane sebevědomá žena, která sleduje zcela vlastní cíle - obklopená pochybnými ctiteli, ochránci zákona a bezskrupulózními gangstery nechvalně proslulých „bouřlivých dvacátých let“. Nakladatelská anotace. Kráceno.