Prezidenti : jejich role a odpovědnost - Syruček, Milan, 1932- (Brána, 2018)
Nevšední pohled na našich jedenáct prezidentů: nikoliv jejich životopisy, ale hledání odpovědi na otázku, jaká byla jejich role a jak odpovědně si vedli v kritických okamžicích, kdy rozhodnutí o dalším osudu republiky spočívalo výlučně na nich.