Válečník. - Gilman, David (Brána, 2016)
Stoletý konflikt mezi Anglií a Francií se stal jedním z nejkrvavějších období středověké historie a do soukolí této bitvy se zapojí i hlavní hrdina románu Thomas Blackstone. Thomas je velmi šikovný lučištník, ale ke své smůle na jeho rodinu dopadne obvinění za vraždu, kterou nikdo z nich nespáchal. Na mladého muže tak čeká oprátka. Je tu však ještě jedna šance. Pokud se uvolí táhnout s armádou krále Eduarda III. a zkřížit zbraně s podstatně početnější francouzskou šlechtou u města Kresčaku, dostane ještě šanci. Thomas tak vlastně nemá na výběr a vyráží do krvavé bitvy, která změní historii válečnictví a dokonce zrodí jednu legendu.