Divoká pustina - Paulsen, Gary, 1939- (Klokan (Alpress), 2020)
Příběhy postavené na autorových osobních zážitcích a zkušenostech z divočiny. V první části knihy autor píše o začátcích svého života se psím spřežením a o těžce nabytých zkušenostech ze života v divoké přírodě, o lovu, kladení pastí a setkání s vlky. Druhou část pak věnuje popisu sedmnáctidenního závodu psích spřežení napříč Aljaškou, kterého se sám se svými psy zúčastnil.