Synové severu - Bishop, Chris, 1951- (Klokan (Alpress), 2020)
Fiktivní příběh ze středověké Anglie, kdy se Anglosasové museli bránit nájezdům Vikingů. Nastaly kruté časy, kdy celou zemi pustoší krvelační válečníci, kteří se nezaleknou ničeho, ani samotné smrti. Jediný král Alfréd stále věří, že dokáže Vikingům vzdorovat a postavit království opět na nohy. Řady vyčerpaných vojáků však značně prořídly, proto pověří nebezpečným úkolem mladého mnicha Mathewa. To, jak zvládne riskantní misi, rozhodne o výsledku nadcházející bitvy. Nakladatelská anotace.