Tajemství Querburů - Vlk, Michal, 1985- (Michal Vlk - knihoVlk, 2020)
Třináctiletý chlapec se při cestě ze školy ocitne v říši Querburů, která se rozkládá na stromě uprostřed kotliny. Kryštof je chlapec, který se po smrti svého dědy snaží najít novou chuť do života. Ve škole je za otloukánka a ani učení mu nejde tak jako dříve. Navíc dlouhé vysedávání u herní konzole s horou sladkostí si vyžádalo svou daň na chlapcově fyzické kondici a vzhledu. Celý jeho život se však od základu změní potom, co se během bouřky ztratí v hlubokém lese. Dokáže najít cestu zpět domů? A je jeho zmizení pouhá náhoda? Nakladatelská anotace.