Sněhová víla : vánoční pohádka - Krolupperová, Daniela, 1969- (Portál, 2018)
Mrazivý příběh z období Vánoc o víle, která má na starosti sníh, a také o hřejivém lidském sdrci. Pro začínající čtenáře a společné čtení rodičů s dětmi. Hlavním úkolem Sněhové víly Apolenky je správné sněžení a krásně zasněžené vesničky a příroda. Ale jak už to na světě bývá, čertovská zlomyslnost způsobila, že Apolenka onemocněla a jediné, co jí může pomoci je petrklíč, ale ten přeci roste až na jaře? Přijde však Štědrý večer a s ním i vánoční kouzlo v podobě malého chlapce Petra. Dokáže snad on zlomit zlé čertovské kouzlo?