Kdo věří na zázraky - Skočílková, Mirka, 1982- (Ikar, 2020)
Ženský román české autorky vypráví poměrně dlouhý úsek ze života ústřední hrdinky, od zklamané první lásky po nástup manželského stereotypu. Gábina je docela obyčejná holka z malého města, studuje vysokou školu, má skvělého kluka a velké plány do budoucna. Co víc si přát? Jenomže život není vždycky růžový. Jednoho dne zjistí, že láska jejího života není vlastně tak dokonalá, jak si původně myslela. Lépe řečeno, ona pro něj není ta jediná na světě... Naštěstí je tu Jakub, který má oči jen pro ni. Po počátečním odmítání se pomalu sbližují a Gábina postupně zjišťuje, že Jakub je ten pravý. Svatba a dvě děti na sebe nenechají dlouho čekat a Gábina i Jakub se ocitají ve víru rodičovských povinností a partnerského života. Najednou řeší spoustu patálií, které běžně vztahy doprovázejí, a do jejich vztahu proniká všednost. Některé problémy jsou však horší než jiné. Nakladatelská anotace.