Dej mi své jméno - Aciman, André, 1951- (Booklab, 2020)
Sugestivní romanticko-psychologický příběh, citlivě vykreslující rodící se vztah mezi dvěma mladíky, se dočkal i Oscary oceněné filmové verze. Sedmnáctiletý Elie a o pár let starší Oliver se náhodně potkávají jednoho parného prázdninového léta na Riviéře. V této fatální chvíli se začíná odehrávat jejich komorní psychologický osudový příběh pozvolna narůstající přitažlivosti a vášně, kterým se oba mladíci snaží zpočátku bránit. Nakonec je však zmatená směsice strachu, fascinace a touhy přivede k sobě a dokážou v působivém poetickém románu najít důvěru, sexuální probuzení i odvahu žít.