Kde rostou divoké třešně - Madeleine, Laura (MOBA, 2020)
Romance anglické autorky, zasazená do neradostného období po 1. světové válce. První světová válka je u konce, ale osmnáctiletá Emeline Vaneová, zchudlá dědička z chladných anglických mokřadů, stíhaná vzpomínkami na všechny, jež ztratila, klid stále nenachází. V jednu chvíli, kdy už to vypadá, že se její život nadobro ocitá v temné uličce, nasedne na vlak a odjede do malého přímořského městečka na jihu Francie, do kraje barev a vůní, do kraje slunce, koření, pomerančů a lahodného jídla plného divokých chutí. Po příjezdu se usadí u místní kuchařky a jejího dvacetiletého syna a postupně se nechává pohltit nejen tajemstvím jižanské kuchyně, ale i vášně. Nakladatelská anotace.