Hluboký hrob. - Sten, Camilla, 1992- (Knihy Omega, 2020)
Pokračování hororové fantasy série pro mládež s tématem znečištění Baltského moře. Je březen a nad mořem ve Stockholmském souostroví se valí neproniknutelná mlha. Podle starousedlíků je mlha znamením, že se brzy stane něco zlého. Co je ale její příčinou? Jedná se o přírodní úkaz nebo důsledek znečištění Baltského moře a životního prostředí? Nebo se jedná o něco docela jiného? Zdá se, že pouze Tuva vidí spojitost mezi hustou mlhou a stvořením z minulosti. Stvořením, které se probralo ze svého spánku a teď se zlobí. Stvořením, které se chce pomstít všem lidem za jejich lhostejnost. Připravuje pomstu. Tuva je jediná, kdo se odváží číhající katastrofu zastavit. Ale jak to dokázat, když její vlastní matka nedokáže přijmout pravdu o jejím původu, její otec přišel o práci a utápí svůj žal v alkoholu a Rasmus - její nejlepší přítel - ji najednou zradí? Nakladatelská anotace. Kráceno.