Jeho Veličenstvo Bertie : anglický král, kterého udělala Francie - Clarke, Stephen, 1958- (Plus, 2014)
Autor popisuje Edwardovu výchovu, manželství s Alexandrou Dánskou, jeho časté návštěvy Paříže během vlády císaře Napoleona III. i v období po nastolení republiky ve Francii, Edwardovy vztahy k ostatním evropským panovníkům, zdravotní problémy i životní styl charakteristický láskou k ženám a doutníkům. Kniha zároveň zachycuje průběh Edwardovy vlády v letech 1901-1910 a jeho úsilí o zlepšení vztahů mezi evropskými velmocemi.