Sociální dovednosti v praxi - Fontana, David, 1934-2010 (Portál, 2017)
David Fontana se zabývá vztahy a komunikací lidí v pracovním životě. Hledá cesty, jak získat nad svým profesním životem větší kontrolu a uspokojení z něj. Proto nenabízí mechanistické přístupy k rozvíjení sociálních dovedností, ale preferuje jejich zdokonalování na základě poznání sebe sama, sebeřízení. Efektivní interakce s okolím se vždy opírá o porozumění a přijetí sama sebe i přijetí ostatních takových, jací jsou. Příručka je proto zaměřena prakticky - důraz není kladen na teoretické modely, ale praktické kroky a cvičení pro prozkoumání vztahů s kolegy, klienty, šéfy... a jejich praktické zdokonalení.