Pachatelé dobra - Fojtová, Věra, 1947- (Původní česká detektivka, 2018)
Detektivní román české autorky, jehož hlavním vyšetřovatelem je kapitán Jakub Cetl. Po vydatném nočním dešti najde lesník Hryc mezi stromy mrtvé tělo, částečně zasypané hlínou. Přivolaní kriminalisté dívčino tělo odkryjí a zjistí, že je pod hlínou úplně nahá. Nikdo ji nezná a jakákoli identifikace je téměř nemožná. Před kriminalisty stojí několik otázek. Především musí zjistit, kdo je ona neznámá, následně teprve mohou pátrat po tom, kdo a proč ji usmrtil. Během vyšetřování potká kapitán Jakub Cetl svoji dávnou známou - novinářku Miru, která ho zavede mezi smetánku a celebrity. Vedou stopy zločinu až do vyšších vrstev? Je dívka obětí závisti, zášti nebo neopětovaných citů? Nakladatelská anotace. Kráceno.