Spala jsem s vrahem, pane štábní! - Beran, Ladislav, 1945- (Původní česká detektivka, 2018)
Další kriminální případy prvorepublikové písecké pátračky. Zločiny v Písku a okolí od krádeží až po vraždy řeší vyhlášená četnická pátrací stanice pod rozšafným vedením "pana štábního" Votruby. Autor opět nahlédl do policejních archivů a výsledkem je dvacet napínavých povídek, odehrávajících se v tíživé atmosféře 30. let 20. století.