Stíny jezera - Blok, Rachael (Vendeta, 2020)
Thriller anglické autorky, zasazený do vánočního času v hrabství Hertfordshire. Týden před Vánocemi je katedrála v St. Albans pokrytá sněhem. Pod svátečními světélky však neklidně dřímá tma. U zledovatělého jezera se najde zmrzlé tělo mladé dívky. Policie se chytá jakékoliv stopy. Jenny, jednu z místních žen, pronásledují vidiny o událostech noci, kdy byla dívka zavražděna. Jenny je vyčerpaná novopečená maminka, kterou to za nocí táhne stále blíže k jezeru. Dá se jí věřit? A co vlastně doopravdy ví? Nedlouho poté zmizí další děvče a celá komunita se začne rozpadat. Sousedé se k sobě otáčí zády a Jenny neví, komu může důvěřovat. Před příchodem Štědrého večera však odhalí tajemství týkající se její minulosti - a proč možná v celém případu hraje klíčovou roli. Nakladatelská anotace.