Elizino tajemství : Osvětim : placená láska - Rettinger, Dominik W., 1953- (Voxi, 2020)
Vzali jim důstojnost, ale nemohli jim vzít naději. Šokující román z Osvětimi. |b Čekala je těžká volba na strašlivém místě: buď budou žít dál jako řadové vězenkyně koncentračního tábora v Osvětimi, nebo výměnou za snesitelnější podmínky začnou pracovat v táborovém nevěstinci. Mladá žena Eliza si vybrala druhou možnost. Když se po konci války její vzpomínky dostanou do rukou matce bývalého důstojníka SS, s hrůzou zjistí, co vše musely zubožené dívky a ženy podstupovat, aby získaly alespoň nepatrnou šanci přežít.