Pro vyšší dobro - Ayliffe, Tim (Euromedia Group, 2020)
Špionážní thriller z prostředí vrcholné světové politiky reflektuje především mocenský souboj Spojených států amerických a Číny. Nikdo není nebezpečnější než člověk, který nemá co ztratit... Zkušený válečný zpravodaj John Bailey se po návratu z Blízkého východu, kde strávil deset měsíců v zajetí, osaměle propíjí životem. Zlomený muž by potřeboval nový začátek v osobním životě a konečně také nějaký velký příběh pro noviny. Ten by málokdo hledal ve vraždě mladé prostitutky ve vykřičené čtvrti Sydney - takové zprávy se objevují v bulváru každý den. Jenomže na téhle vraždě něco hrozně nesedí a Baileyho šéfredaktor to moc dobře tuší. Vyšle tedy Baileyho sledovat neviditelné nitky, které od mladé ženy vedou k poradci ministra obrany, po němž jako by se najednou slehla zem. Bailey má sice buldočí výdrž, novinářský instinkt, neuvěřitelný talent vytáčet lidi do běla a příšernou žízeň, jenomže v partii o vyšší dobro a státní zájmy jsou pěšáci z první linie vždy nahraditelní... Nakladatelská anotace.