Hůl prokletí - Larsson, Åsa, 1966- (Host, 2015)
První část fantasy série pro starší děti. V městečku Mariefred se probouzejí k životu nadpřirozené bytosti. Bratři Alrik a Viggo mají za úkol zachránit tajemnou knihovnu. Pod kostelním návrším v tajné knihovně ochraňují staří strážci dávné tajemství. Knihovna ale přitahuje zlé síly, svět se ocitá v ohrožení. Zdá se, že dva "krkavčí" bratři Alrik a Vigo jsou předurčeni k tomu, aby zlo zastavili. Jsou však příliš mladí, vlastně ještě děti, co chodí do školy. Proto je čeká náročná zkouška, která rozhodne, zda do světa vstoupí temnota.