Na jih od Prahy - Paulík, Ivo, 1975- (Ottův turistický průvodce, 2014)
Kniha vychází jako další v řadě Ottův turistický průvodce. Tento díl nabízí vycházky (pěší i cyklistické) po středních Čechách na jih od Prahy. Celkem 29 tras má okružní charakter a lze je zvládnout pěšky i na kole. U každé trasy najdeme mapku, její celkovou délku a obtížnost a výškový profil. K zajímavým kulturním a přírodním památkám je podán stručný výklad. Celkem čtyři trasy se týkají hlavního města. Jde o okruhy kolem Modřanské rokle, Zbraslavi a Vyšehradu, hradiště Závist a kolem Prokopského a Dalejského údolí. Na závěr průvodce je zařazen seznam tábořišť a ubytovacích zařízení.