Východní Čechy - Paulík, Ivo, 1975- (Ottův turistický průvodce, 2014)
Průvodce se zaměřuje na nejvýznamnější přírodní i historické památky. Výlety jsou navrženy tak, aby začínaly i končily ve větším městě s možností hromadné dopravy i občerstvení, možnost občerstvit se nechybí ani v terénu.