Venkovské sídlo. - Jacobs, Anne (Ikar, 2020)
Dramatické osudy bohaté statkářské rodiny na pozadí dějinných událostí 20. století. Rodinná sága se chýlí ke konci. Zdá se, že na venkovském sídle nastávají klidné časy. Franziska našla starý domov a ve Waltrovi svou velkou lásku. Vnučka Jenny udělá všechno, aby si na rodinné usedlosti vybudovala svou budoucnost, a je šťastná s Ullim, jemuž se slibně rozbíhá podnikání v půjčovně lodí. Všechno ale není tak růžové, jak na první pohled vypadá. Nově otevřená restaurace neprosperuje a při stavebních pracích ve sklepě dojde k nálezu, který oživí dávno zapomenutou historii. Franziska se obává, že by mohl souviset s její zesnulou sestrou a klade si otázku: Vymaní se někdy ze zajetí minulosti? Nakladatelská anotace.