Na straně českého krále - Bauer, Jan, 1945- (MOBA, 2020)
Společné vydání dvou románů z historické krimisérie s rychtářem Jakubem Protivou, vydaných samostatně pod názvy Zachraňte krále a Král nezná bratra. Teď už bývalý rychtář Nového Města pražského Jakub Protiva se vrátil na svou rodnou tvrz Protivec u Prachatic, aby tu hospodařil místo zemřelého bratra. Poklidný venkovský život naruší příjezd královského podkomořího Zikmunda Hulera, který Jakuba žádá, aby zachránil českého krále Václava IV., jehož zajal a kamsi unesl jeho mladší bratr uherský král Zikmund Lucemburský. O několik let později je Jakub Protiva zástupcem královského sudího. Král Václav IV. se dozvídá, že kdosi zašantročil peníze, kterými splatil svůj dluh vůči slezským vévodům. Žádá proto po Jakubovi, aby vyšetřil, kdo se tohoto zločinu dopustil. Nakladatelská anotace.