Ta, která tě zabila - Perlíková, Martina, 1972- (Ebenový slon, 2018)
Svérázné povídky české autorky jsou plné černého humoru s fantaskně-horrorovými prvky. Šestnáct povídek, v nichž se běžné situace /jízda ve výtahu, autorské čtení, sbírání kaštanů, milenecké problémy.../ obratem mění v drobné horrory a strašidelně nadpřirozené události. Autorčina poněkud děsivá fantazie je vždy korunována sarkastickým úsměvem či nemilosrdným úšklebkem.