Věčný slib lásky - Oke, Janette, 1935- (Stanislav Juhaňák - Triton, 2018)
Clark a Marty uzavřeli manželství z praktických důvodů, postupně se však v jejich vztahu vyvinula opravdová, hluboká láska. Narozením synka Clarea příběh osadníků v malé komunitě na Divokém západě zdaleka nekončí. Rodina Davisových se utěšeně rozrůstá a oba manželé se stávají důležitými aktéry místního občanského života. Život přináší nové a nové výzvy, radosti i smutky. Děti dospívají, klubou se první lásky, ale i první zklamání.Ve farmářských rodinách vzrůstá potřeba posílat děti za vzděláním, a to znamená postavit si vlastní školu a sehnat učitele. Také návštěva faráře dvakrát do roka se lidem v osadě přestává zamlouvat. Jenže bude se tu chtít nějaký duchovní usadit natrvalo? Nakladatelská anotace. Kráceno.