Rok poté - Forstchen, William R. 1950- (Sci-fi (Laser), 2018)
Pokračování realistického postapokalyptického příběhu Vteřinu poté, jehož hrdinové čelí následkům ničivého útoku, který je srazil na kolena - ale oni se mu dokázali postavit. Spojené státy zasáhl výbuch bomby, který vyřadil veškeré elektrické přístroje a připravil obyvatele o dodávky proudu. Společnost i systém se zhroutily, po celém území přežívají jen drobné skupinky a snaží se adaptovat na novou situaci, obnovit technologie, komunikaci, lékařskou péči - stejně je tomu i v blackmountainské komunitě vedené Johnem Mathersonem. Avšak místní samospráva se brzy dostane do konfliktu se znovu se rodící centralizační vládou, která kvůli prosazení svých představ o obnovení státní identity neváhá použít nejeden donucovací prostředek. A disponuje pochopitelně armádními zbraněmi... Nakladatelská anotace.