Tajný život úhořů : vyprávění o nejzáhadnější rybě na světě - Svensson, Patrik, 1972- (Kniha Zlin, 2020)
Od útlého dětství chodil Patrik s tatínkem chytat úhoře. Celé hodiny mlčky číhali na tuto nejpozoruhodnější rybu světa. Proč se úhoři rozmnožují zásadně jen kdesi v Sargasovém moři? Jak je možné, že na dlouhé cestě z Evropy nezabloudí? A co by nám rozluštění úhoří záhady mohlo prozradit o domovu, světě a lidském životě? Vydejte se s Patrikem Svenssonem na dobrodružnou plavbu vodami plnými vzpomínek, existenciálních záhad a úhořů