Válečná smršť - Aveyard, Victoria (CooBoo, 2019)
Fantasticko-dobrodružná romance americké autorky se odehrává ve světě rozděleném na dvě kasty. Mladá hrdinka s "nesprávnou" krví však tento odvěký pořádek naruší. Rodina hlavní hrdinky románu Mare Barrowové patří do kasty Rudých. Ti jsou považováni za podřízené a jsou tak nuceni sloužit kastě Stříbrných, špičkovým válečníkům s božskými schopnostmi. Mare je však díky svým výjimečným schopnostem na válečné stezce proti kastování. Poté, co ji krutě zasáhla Calova zrada, se zdá vše mnohem těžší, ovšem statečná dívka se nevzdává a hodlá dojít až do velkolepého vítězného finále.