Útočiště - Loubry, Jérôme, 1976- (Metafora, 2020)
Psychologický román s prvky thrilleru vypráví příběh mladé ženy, Sandrine, která přijíždí na malý ostrov převzít majetek po zesnulé babičce. Sandrine nikdy nepoznala svou babičku. Proto je pro ni velkým překvapením, když ji jednoho dne vyhledá venkovský advokát s dopisem od staré ženy. Hlavní hrdinka dlouho váhá, nakonec se však vydává na cestu najít i svou minulost prostřednictvím babiččina života.