Řetěz - McKinty, Adrian, 1968- (Vendeta, 2020)
Thriller z prostředí malého městečka, v němž dochází k nevysvětlitelnému a na sebe navazujícímu řetězení únosů dětí. Musíte unést cizí dítě, aby to vaše zůstalo naživu. Šílené? Ano, jen dokud se to nestane právě vám. Na tomto půdorysu rozehrává jeden z nejvýraznějších současných autorů thrillerů a detektivek příběh, který se snadno může stát noční můrou každého rodiče. Jsme v poklidném novoanglickém městečku, jemuž vládne tajuplný Řetěz. Nikdo o něm nemluví, nikdo se neodváží obrátit na policii ani na FBI. Vždyť jde o jejich děti. Próza Adriana McKintyho má jako vždy spád a jen tak vás nepustí ze svých spárů. Zároveň se jeho text pozvedá z prvoplánového napětí k nevyřčeným otázkám po smyslu lidské existence, k hranicím morálky, ke znepokojivému vědomí, že každé vítězství má svou cenu. Román, který ve vás bude dlouho doznívat. Nakladatelská anotace. Kráceno.