Imaginární přítel - Chbosky, Stephen, 1970- (Euromedia Group, 2020)
Thriller amerického autora, v centru jehož děje jsou žena prchající před násilnickým manželem a její malý syn, který se ocitne v moci čehosi podivného... Kate Reesovou život naučil, že násilníkovi, co přísahá, jak se polepší, není radno věřit. A tak sebere uprostřed noci sedmiletého syna Christophera a společně se vydávají hledat nový život. Cesta je zavede do malého městečka Mill Grove v Pensylvánii, které je tak odlehlé a zapomenuté, že by je tam nikdy nikdo nehledal. Jenže když necháte jedno nebezpečí za zády, neznamená to, že další na vás už nečeká. A přitom se zpočátku zdá, že konečně našli klidné místo k životu. Jenže pak Christopher zmizí. Šest dlouhých dní po něm není ani stopy. Dokud zničehonic nevyjde z lesa na kraji města. Není zraněný, je na něm ale něco divného. Nevrací se totiž sám. V hlavě slyší hlas, který pro něj má jasný úkol. Christopher musí do Vánoc v lese postavit stromový domek. Pokud to nedokáže, stane se všem v Mill Grove včetně jeho milované maminky něco nepopsatelně strašného... Nakladatelská anotace. Kráceno.