Úkol pro šaška - Hrdlička, Pavel, 1942- (Euromedia Group, 2020)
Další autorův příběh s detektivní zápletkou ze středověké Prahy s hlavním hrdinou Václavem od Černého koně. I nyní děj začíná ve středověké Praze, jenže hlavní hrdina - Václav od Černého koně - už není podrychtářem Starého Města pražského! V Čechách v letech 1402-1403, před husitskými bouřemi, nastala dramatická situace. Král Václav IV. je svým bratrem Zikmundem zbaven vlády a nakonec uvězněn ve Vídni, zemi drancují kočovní Kumáni a zároveň probíhá občanská válka mezi stoupenci krále Václava a Zikmunda. Nakladatelská anotace. Kráceno.