Dopisy od mrtvého - Robinson, Steve (Mystery Press, 2020)
Detektivní thriller s oblíbeným hrdinou, genealogem Jeffersonem Taytem, nás zavede do Britské Indie a připomene nám koloniální historii Velké Británie 19. století. Když je genealog Jefferson Tayte najat, aby prokázal totožnost černé ovce v rodokmenu svého klienta, je vzápětí zatažen do vyšetřování vraždy. K dispozici přitom nemá víc než sto padesát let starý dopis a stopu vedoucí k legendárnímu rubínu, jenž zmizel před dávnými generacemi. Poté, co se k němu za záhadných okolností dostanou další dopisy, odkryje Tayte staletí starý příběh chamtivosti, vraždy a zakázané lásky. Nakladatelská anotace. Kráceno.