Porodní bábou navždy - Harman, Patricia, 1943- (Ikar, 2020)
Volné pokračování životního příběhu porodní báby, Patience Hesterové, která musí tentokrát čelit těžkostem během druhé světové války. Ještě ani nepominul dopad velké hospodářské krize a nový problém je na obzoru. Evropa je ve válce a je jen otázkou času, než se do konfliktu vloží i Spojené státy. Zatímco někteří se směle vrhají do boje, Daniel Hester mezi ně nepatří. Manžel Patience je sice vlastenec, ale během první světové války viděl příliš mnoho krveprolití a přísahal, že už nikdy nepozvedne zbraň. Svým postojem uvrhne sebe i svou rodinu v nemilost. Nakladatelská anotace. Kráceno.