Trans : thriller - Southward, Adam (XYZ, 2020)
Thriller anglického autora je příběhem rumunského imigranta, který dokáže na dálku změnit svým obětem stav vědomí a tím je přinutit k brutálním zločinům či k páchání sebevražd. Kolem podezřelého z trojnásobné vraždy, Viktora Lazara, rumunského přistěhovalce, se dějí podivné věci. Zdá se, že vraždí i ze své samovazby... Alex Madison, psychologický terapeut, má podezření, že muž nějakým způsobem ovládá na dálku své oběti. Zpočátku to vypadá jako hodně odvážná představa, ale Alex se sám brzy přesvědčí, že pravda je ještě mnohem hrozivější... Nakladatelská anotace.