Kniha o tichu - Formánek, Josef, 1969- (Gekko, 2020)
Velmi niterně laděná autobiografická kniha svérázného českého autora. Z krátkých příběhů, vzpomínek, zamyšlení, dopisů i veršů sestavil výrazný český literát a cestovatel knihu, v níž vypráví o svých láskách, vzletech a pádech, o zvláštních náhodách a věcech mezi nebem a zemí, o klidu, tichu a vnitřních tajemstvích.