Poslední odysea - Rollins, James, 1961- (BB art, 2020)
Thriller z cyklu o elitním tajném oddílu ministerstva obrany USA Sigma Force. Jeho členové objevují až příliš reálné poselství starověkého eposu. V zamrzlé grónské krajině objeví skupina vědců hluboko pod ledem středověkou loď. Její podpalubí ukrývá zbraně z doby bronzové a v kapitánově kajutě leží zlatá mapa se stříbrným astrolábem. Mapa zachycuje trasu Odysseovy lodi plující od Tróje, ukazuje však i ohnivou řeku tekoucí k městu ukrytému ve Středomoří. Město leží v podzemní říši Tartaros, jak Řekové označovali peklo. Podle bájí byli v Tartaru trestáni hříšníci a uvězněni nestvůrní Titáni. Když se rozšíří informace o Tartaru a zázračných zbraních, které jsou tam ukryté, na Blízkém východě se prudce zvýší napětí. Fantasmagorické děsy z Homérových děl jsou až příliš reálné a mohou být vypuštěny do našeho světa. Příslušníci Sigma Force se vydají na místa, kam se ostatní bojí vkročit. Pokud mají předejít rozpoutání konečného světového konfliktu, musí projít samotnou branou pekla. Nakladatelská anotace. Kráceno.