Temný vzorec - Mayne, Andrew, 1973- (Euromedia Group, 2020)
Na jednom nemocničním oddělení přijdou o své dítě nezávisle na sobě tři různí lidé. Je mezi úmrtími nějaká souvislost? Doktor Theo Cray řeší další případ, tentokrát ale nemůže používat svou geniální mysl. Doktor Theo Cray je proslulý tím, že za použití matematických metod dokáže vypátrat sériové vrahy. Jenže pak je vystaven působení patogenu ovlivňujícímu mozkovou činnost a vědomí, že má v těle virus, který z něj samotného může udělat zabijáka, mu zničí pověst i vyšetřování a on začne pochybovat o vlastní příčetnosti. Aby zachránil nevinné životy i sám sebe, sleduje Cray každé nové vodítko v případu vyšinuté zdravotní sestry, přestože pomalu ztrácí kontakt s realitou. Pokud má však dopadnout chameleonskou vražedkyni, musí čelit vlastní temné stránce, protože pouze v nebezpečných stínech najde to, co se snaží ulovit. A pro Craye je výprava nezaložená na výpočtech, ale pouze na intuici, tím nejděsivějším podnikem v jeho životě... Nakladatelská anotace.