Sirotčinec slečny Peregrinové. - Riggs, Ransom (Jota, 2020)
Další pokračování fantasy románu vypráví příběh ohrožené Noor Pradeshové, kterou je třeba dostat do bezpečí, pokud má přežít tzv. "svět podivných". Když H, spolupracovník Jacobova dědečka Abea Portmana, umíral, pověřil Jacoba úkolem - dopravit nově kontaktovanou členku rodiny podivných Noor Pradeshovou do bezpečí, které jí poskytne tajná agentka V. Svěřil mu i to, že Noor se týká prastaré proroctví o sedmi emancipátorech, kteří zachrání svět podivných před hrozící apokalypsou. Pokud se podaří zachránit Noor Pradeshovou, zachrání tím i svět podivných. O jeho zkázu neusiluje nikdo jiný víc než stvůry. A ačkoliv při zkáze Knihovny duší velká většina z nich zemřela, ti nejhorší z nich přežili. Nakladatelská anotace. Kráceno.