Vespasián. - Fabbri, Robert, 1961- (BB art, 2020)
Další pokračování mohutného románového cyklu, zachycujícího osudy římského císaře Vespasiána, jenž se uplatnil i jako úspěšný a zkušený vojevůdce. V roce 51 po Kristu je z římského císaře Claudia už jen opilá troska a jeho propuštěnci Narcissus a Pallas bojují o to, kdo bude za císaře vládnout. Protože si chtějí pojistit své postavení, oba nezávisle na sobě pověří Vespasiána, aby odjel do Arménie hájit zájmy Říma. Jenže v sázce je víc než jen ochrana klientského království. Proslýchá se, že se Agrippina svými intrikami tajně snaží destabilizovat východ. Vespasián musí přijít na způsob, jak sloužit dvěma pánům - Narcissovi, který je odhodlaný Agrippinu zničit, i Pallasovi, jenž ji chce zachránit. Na východě zatím vládne chaos. Rozmáhá se tam nový židovský kult a jeho stoupenci odmítají odpřisáhnout věrnost císaři. V Arménii padne Vespasián do zajetí. Dokáže přijít na způsob, jak uprchnout ze žaláře v nejstarším městě světa? Nakladatelská anotace. Kráceno.