Paní ze Severu : Agnetino dědictví - Bomann, Corina, 1974- (Ikar, 2020)
První část románové trilogie podává na osudu tří žen výpověď o bouřlivém dvacátém století, plném společenských a politických změn, které dramaticky zasáhnou do života hrdinek. Rod Lejongardů vlastní nádherné staré panství na jihu Švédska. Statek, který rodina už mnoho let spravuje, je v zemi proslulý úspěšným chovem koní. Panství a šlechtický titul Lejongardové obdrželi jako projev díků švédského krále za podporu a věrnost během třicetileté války za podmínky, že budou za všech okolností stát při královské rodině. A jsou to především odvážné a sebevědomé ženy tohoto rodu, jež se dokážou postarat o prosperitu panství a nadcházejících generací. Nakladateská anotace.