Dárek : psychothriller - Fitzek, Sebastian, 1971- (ANAG, 2020)
Psychothriller úspěšného německého autora začíná dramatickým setkáním na křižovatce. Milan Berg stojí na semaforu, když vedle něj zastaví auto. Na zadním sedadle sedí vyděšená dívka. Na okno zoufale tiskne kus papíru. Volání o pomoc? Milan to však nedokáže přečíst - protože je negramotný! Jeden z více než dvou milionů v Německu. Cítí však, že ta dívka je ve smrtelném nebezpečí. Když ji začne hledat, stane se z toho noční můra, na jejímž konci stojí kruté zjištění: Někdy je pravda příliš hrozná na to, aby s ní mohl člověk dál žít - a nevědomost je největším darem na zemi. Nakladatelská anotace.