Smrt půvabného média : detektivka ze staré Vídně - Tallis, Frank (Portál, 2020)
Detektivní román odehrávající se na konci 19. století ve Vídni. Půvabná slečna Löwensteinová je jednoho dne nalezena ve svém salonu mrtvá. Na první pohled se zdá, že půvabná žena, která se živila věštěním budoucnosti se sama zabila. Takový je alespoň první předpoklad po prozkoumání místa činu. Dveře někdo zamkl zvnitřku, všechna okna též těsní. Pro místního policejního inspektora, Oskara Rheinhardta, je celý případ jednou velkou neznámou. Na pomoc mu však přichází psycholog Max Liebermann, tč. okouzlený žák profesora Freuda.