Liška - Forsyth, Frederick, 1938- (Euromedia Group, 2020)
Špionážní thriller o bývalém britském tajném agentu Westonovi, který se pokusí využít schopností hackera zvaného Liška. Ten je tím ovšem vystaven ohrožení života, čemuž Weston musí zabránit. Bývalého britského tajného agenta Adriana Westona vzbudí uprostřed noci telefonát ministerské předsedkyně. Do počítačových databází Pentagonu, americké Národní bezpečnostní agentury a CIA se dostal hacker. Zdánlivě neproniknutelné firewally překonal neznámý nepřítel nazvaný „Liška“. Pachatelem je britský mladík Luke Jennings. Ten nic konkrétního nesleduje, nemá žádná tajemství, jen nesmírně brilantní mozek. Zdá se, že vydání do Spojených států ho nemine - dokud Weston nedostane jiný nápad: po poradě s americkým prezidentem a britskou premiérkou se Weston rozhodne využít „Lišku“ a jeho talent ve prospěch obou zemí. Tím ovšem chlapce vypouští na geopolitické minové pole. Adrian musí být stále o krok napřed před četnými neviditelnými nepřáteli, přičemž stále hledá způsob, jak tuto nejsilnější a nejméně předvídatelnou zbraň využít. Nakladatelská anotace. Kráceno.