Kéž bych ti to dokázala říct - Beckerman, Hannah, 1977- (Ikar, 2020)
Psychologický román reflektující složité rodinné vztahy, které je někdy velmi těžké chápat natož je žít. Třicet let spolu nepromluvily. Stačila jedna tragická noc v dětství, která Jess a Lily navždy změnila život. Jedna je svobodná matka, která se každý měsíc bojí, aby vyšla s penězi. Druhá má život jako vystřižený z časopisu. Zdánlivě spolu nemají nic společného. Nebude však trvat dlouho, a život se jim znovu obrátí naruby. Jejich matka náhle onemocní a zbývá jí jen pár měsíců života. Nakladatelská anotace. Kráceno.