Čas psychopatů - Honzák, Radkin, 1939- (Galén, 2018)
Dějinný exkurz do problematiky psychopatie, sepsaný z pohledů lékaře a historika. Slovo psychopat může nabývat v současné době několika významů. Od obecného označení poruchy duševní činnosti až po vyjádření poruchy osobnosti, a to včetně narcismu či paranoiy. V běžné řeči pak za psychopata označujeme asociálního až antisociálního jedince, často nebezpečného. Bratři Honzákovi ve své knize spojili dva pohledy - lékařský a historický. Poskytují tak čtenáři exkurz do dějin psychopatie. Seznamují s přístupy k dané diagnóze a představují dobré i zlé psychopaty, kteří se svým jednáním zapsali do dějin. A to od antiky až po současnost. Ostatně jak skeptici praví, neexistuje dnes zdravý člověk, jen nedostatečně vyšetřený.