Království - Nesbø, Jo, 1960- (Fleet, 2020)
Mysteriózní thriller vypráví o dvou bratrech, kteří v mládí přišli o rodiče. Zatímco starší Roy zůstal v ospalé rodné vesnici, Carl odcestuje. Za čas se vrací s novou ženou a ambiciózními plány - jenže je začne stíhat temná minulost a podivná úmrtí. Roy, vyučený automechanik a provozovatel místní benzínky, žije sám na statku Opgard, který s bratrem zdědil po rodičích. Carl totiž odešel na studia do Ameriky, kde pak zůstal a stal se úspěšným obchodníkem. Po letech se teď vrací s manželkou, architektkou Shannon, do svého rodiště. Přivážejí s sebou nápad postavit v horách luxusní hotel. Plánovaný záměr ale provází řada problémů, které Carl neumí řešit a spoléhá na to, že starší bratr mu jako vždycky pomůže. A Roy, který si vyčítá, že Carla v dětství dostatečně nechránil, je ochotný se pro něj obětovat i za cenu sebezničení. Nakladatelská anotace.