Mukl : přežil, ale nikdy nezapomněl - Čeřovská, Petra, 1981- (Cosmopolis, 2020)
Biografický román, který autorka napsala o svém dědečkovi - politickém vězni. Ten byl v devatenácti letech zatčen v souvislosti s kauzou Stanislav Maděra a kruté výslechy a komunistické lágry jej poznamenaly na celý život. Kniha inspirovaná skutečným příběhem muže, který byl ve vykonstruovaném procesu odsouzen k patnácti letům odnětí svobody. V pouhých 19 letech prošel velmi krutými výslechovými metodami StB a na vlastní kůži okusil lidskou krutost v její nejsyrovější podobě. Nejinak tomu bylo po vynesení rozsudku. Osm let strávených v uranových dolech na Jáchymovsku, nelidské podmínky a každodenní boj o život, to vše se podepsalo nejen na jeho fyzickém zdraví, ale rovněž na zdraví psychickém. Nakladatelská anotace.