Kniha ztracených přátel - Wingate, Lisa (Ikar, 2020)
Příběh se odehrává na americkém Jihu, částečně v roce 1875 a částečně v roce 1987. Inspirací pro autorku byl inzerát z 19. století v rubrice Ztracení přátelé, ve kterém inzerentka pátrá po své velké rodině, rozprodané během americké občanské války. Bývalá otrokyně Hannie Gossettová má velký sen - ráda by se znovu setkala se svou matkou a sourozenci, kteří byli za americké občanské války rozprodáni po celém Jihu. Zbyla jí pouze malá farma a nyní hrozí, že přijde i o tu, pokud se ovšem nevydá na nebezpečnou pouť za ztracenými dokumenty. Cestou však Hannie musí čelit těžkým rozhodnutím, která zásadně změní její život, a zasáhnou i Benny Silvovou, louisianskou učitelku, která později pátrá po osudu Hannie a její rodiny. Nakladatelská anotace.